dilluns, 16 de novembre del 2009

MUSICIRCUS FOR CHILDREN

Benvolguts/des,

Ens plau convidar-vos a l'espectacle Musicircus for Children organitzat per l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música) juntament amb el MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona) i que tindrà lloc el 22 de novembre de 12 a 14 h. al MACBA amb la participació de l'EMMMAS.

Estrenat el 17 de novembre de 1967 a la Universitat d'Illinois, Musicircus consisteix en l'actuació conjunta d'un nombre variable de músics, ballarins i artistes de circ que toquen simultàniament, sense respectar cap ordre o jerarquia entre ells, i sense que s'estableixi tampoc cap mena de separació entre executants i públic.

La versió que es presenta al MACBA parteix en canvi de Musicircus for children, estrenada a Torí el 1984. Serà protagonitzada per uns 300 nens i nenes, alumnes de les escoles de música de l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música) i de l'Escola Infantil i Juvenil de Circ de l'Ateneu Popular 9 Barris, que així podran experimentar noves maneres d'acostar-se al fet sonor.

Enmig d'aquest gran experiment, al públic se li demana només que se senti lliure per caminar entre els participants i aturar-se a escoltar o mirar allò que cridi la seva atenció: una obra, una barreja de sons, la conjunció inesperada d'un gest i un ritme, o potser els comentaris dels altres visitants. En definitiva, se li demana que per un dia no se senti obligat a fer de públic.